Terug

Dijkstra Verpakking in Consudel

'Gemoedelijke contacten met klanten typeren ons bedrijf' kopt het mooie artikel over Dijkstra Verpakking in de nieuwste Consudel van juni 2019. 

Directeur Roling van de Wijdeven licht in het artikel toe hoe de familieonderneming staat voor kwaliteit, service én concurrerende prijzen: “We vermijden zoveel mogelijk overheadkosten om de prijzen voor klanten zo laag mogelijk te houden, terwijl we daarnaast investeren in een gemoedelijke relatie”. 
Sales medewerker Ad Eppenhof legt uit dat Dijkstra Verpakking een groot deel van de zakjes die zij verkoopt inkoopt in Azië: "Aan de ene kant in resulteert onze inkoop in concurrerende prijzen die we onze klanten kunnen aanbieden. Daarnaast gaat het om kwalitatief uitstekende zakjes. Sterker, de kwaliteit die we in Azië inkopen, kunnen we in Europa niet sourcen.”
Voordat de inkoop in Azië is neergelegd is een betrouwbare partner gezocht die dezelfde kwaliteit als Dijkstra Verpakking nastreeft conform Europese wetgeving en richtlijnen. "Er is dagelijks contact met onze leveranciers en we gaan ook geregeld op bezoek. Zo blijven de lijnen kort." Aldus Roling. 
Sales medewerker Sander Alferink geeft aan dat er gemiddeld iedere twee weken een container aankomt. "Zeetransport kost natuurlijk meer tijd in vergelijking met een vrachtwagen die over de Europese wegen rijdt, maar wij houden voldoende standaardvoorraden aan. Wij zitten dus nooit zonder zakjes, we verkopen nooit 'nee'."
Ook wanneer een klant een niet-standaardzakje wil kan dit bij Dijkstra Verpakking. "We weten altijd een flexible oplossing te realiseren voor de verpakkingsvraagstukken." 
Ad Eppenhof geeft aan dat de sector met name vraagt naar blokbodemzakjes, naast zijvouwzakjes, kruisbodemzakjes, puntzakken en diamantzakken. "Op dit moment zijn we druk bezig met stazakken waaronder een kwalitatief hoogstaand exemplaar gemaakt op basis van een laminaat van meerdere materialen dat volledig lek- en luchtdicht is. Ook geliefd zijn onze gesealde blokbodemzakjes.”

Duurzaam
De vraag naar biologisch afbreekbare zakjes neemt sterk toe. Dijkstra Verpakking is hier druk mee bezig. Roling: "Onze leveranciers in Azië voeren momenteel allerlei testen uit, zodat we later dit jaar een biologisch afbreekbaar exemplaar kunnen aanbieden dat bij het GFT-afval is te deponeren. Dit betreft in eerste instantie een blokbodemzakje." 
"De uitdaging voor Dijkstra Verpakking is vooral om de inkoop van die zakjes goed te monitoren. Waarom? De biologisch afbreekbare zakjes bezitten een houdbaarheid van pak ‘m beet een jaar, zodat we de inkooptechniek daarop dienen af te stemmen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit goed weten in te vullen.”

 

Bron: Consudel juni 2019